برای هر تقویمی که در گوگلکلندر دارید میتوانید تنظیماتی را اعمال کنید و آن را شخصیسازی کنید. در آموزش قبل با استفادهی گروهی و فردی از تقویمگوگل آشنا شدید و در این آموزش میخواهم تنظیمات هر تقویم در گوگلکلندر را آموزش بدهم.
این سری آموزشها در پنج قسمت آماده شده است:
برای دسترسی به تنظیمات هر تقویم در گوگلکلندر دو راه دارید:
۱. استفاده از دکمه تنظیمات اصلی گوگلکلندر
۲. استفاده از دکمه کنار نام تقویم: برای این کار روی دکمهای که در تصویر زیر مشخص شده است کلیک کنید و بعد از آن روی دکمه “setting and sharing” بزنید.
صفحه تنظیمات برای شما نمایش داده میشود. با کلیک روی تقویم موردنظر لیست تنظیمات برای شما باز میشود.
چون این تقویم مخصوص شما است نام خود را مشاهده میکنید اگر به تقویم شخص دیگری دسترسی داشتید و تنظیمات آن تقویم را باز کردید، میتوانید نام و توضیحات آن فرد را ببینید.
Time zone: در این قسمت منطقه زمانی شما بر اساس تنظیمات اصلی که انجام دادهاید مشخص شده است و میتوانید منطقه زمانی دیگری را هم اضافه کنید.
Owner: صاحب این تقویم در این قسمت مشخص میشود.
Export calender: همانطور که در قسمتهای قبل گفته شد در تنظیمات عمومی شما میتوانستید از تمام تقویمهایی که دارید یکجا خروجی بگیرید با استفاده از این دکمه میتوانید فقط از همین تقویم خروجی دریافت کنید.
Make available to public: اگر این تیک را فعال کنید تقویم شما برای همه نمایش داده میشود و همه میتوانند در جستجوی گوگل آن را ببینند. این قسمت برای تقویمهای عمومی کاربرد دارد بهعنوانمثال اگر یک رویداد عمومی مانند یک نمایشگاه دارید که در تاریخها و روزهای متفاوت است، میتوانید تقویم نمایشگاه را ایجاد کنید و این تیک را برای آن فعال کنید تا همه بتوانند آن را در گوگل جستجو و مشاهده کنند.
Get shareable link: با کلیک روی این دکمه میتوانید به لینک این تقویم دسترسی داشته باشید و آن را برای افراد ارسال کنید. باز هم استفاده از این دکمه بیشتر برای استفاده عمومی کاربرد دارد بهعنوانمثال اگر مهمانان نمایشگاه شما گروه خاصی هستند، میتوانید لینک تقویم را برای آنها ارسال کنید تا بتوانند به تقویم دسترسی داشته باشند.
از این قسمت میتوانید افرادی را مشاهده کنید که این تقویم با آنها به اشتراک گذاشته شده است و به آن دسترسی دارند و میتوانند آن را ببینند. شما میتوانید نوع دسترسی هر ایمیل را از این قسمت انتخاب کنید.
همچنین میتوانید از طریق دکمه add people در صورت لزوم تقویم را با افراد موردنظر و مورد اعتماد به اشتراک بگذارید.
این قسمت هم کاربرد تیمی دارد، هم شخصی.
کاربرد شخصی گوگلکلندر:
بهعنوانمثال شما میخواهید برنامههای روزانه خود را با همسرتان به اشتراک بگذارید تا از برنامههای یکدیگر با خبر شوید و برنامههای مشترکتان با تداخل مواجه نشود. برای این کار میتوانید ایمیل همسرتان را در این قسمت وارد کنید و به او دسترسی لازم را بدهید تا بتواند تقویم شما را ببیند. همچنین همسرتان میتواند به شما در تقویم خودش دسترسی بدهد. برای این کار باید روی دکمه “Add people” کلیک کنید و تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد.
در فیلد اول باید ایمیل فرد موردنظر (در این مثال ایمیل همسرتان) را وارد کنید.
در فیلد دوم میتوانید دسترسی موردنظر برای این ایمیل را مشخص کنید.
در مثالی که به تقویم همسرتان دسترسی دارید، از لیست تقویمها اگر تیک تقویم همسرتان را بزنید میتوانید برنامههای او را مشاهده کنید.
اگر بخواهید از تداخلهای برنامه خود با برنامههای همسرتان مطلع شوید، میتوانید تیک هر دو تقویم را بزنید تا تمام برنامهها، طبق تصویر زیر نمایش داده شوند.
کاربرد گروهی گوگلکلندر (تیمی):
بهعنوانمثال تیم شرکتی که در آن کار میکنید برای اطلاع از وقتهای آزاد شما برای تعیین جلسات، از شما میخواهد تا برنامه خود را به آنها بدهید. شما میتوانید از این قسمت ایمیل شرکت را وارد کنید و دسترسی موردنظر را هم انتخاب کنید.
نکته: توجه داشته باشید، زمانی که از این قسمت به فردی دسترسی میدهید آن فرد میتواند تقویم شما را ببیند و هنوز شما نمیتوانید تقویم مربوط به این ایمیل را مشاهده کنید. برای اینکه شما هم بتوانید تقویم فرد را ببینید باید آن فرد در همین قسمت تنظیمات تقویم خود ایمیل شما را اضافه کند.
با استفاده از این قسمت میتوانید برای رویدادهای این تقویم بهصورت جداگانه نوتیفیکیشن تنظیم کنید. بهعنوانمثال میتوانید یک نوتیفیکیشن را برای نیم ساعت قبل رویداد در نظر بگیرید و بعد با استفاده از دکمه “add notification” یک نوتیفیکیشن برای یک روز قبل تنظیم کنید. در این حالت کلندر یک روز قبل و نیم ساعت قبل هر رویداد آن را به شما یادآوری میکند.
نکته: اگر در زمان ایجاد رویداد، فردی را اضافه میکنید این نوتیفیکیشنها برای او هم ارسال میشود. اگر نمیخواهید این اتفاق بیفتد، زمان ایجاد رویداد، این تنظیمات را بهصورت دستی بردارید.
برخی از رویدادها هستند که تمام روز شما را درگیر میکنند بهعنوانمثال یک تفریح یکروزه با دوستان در تمام روز دوشنبه.
برای اینگونه رویدادها، هم میتوانید در زمان ایجاد رویداد نوتیفیکیشن مشخص کنید و هم میتوانید از این قسمت تنظیمات را اعمال کنید تا نوتیفیکیشن در تمام رویدادهای اینچنینی برای شما ارسال شود.
تنظیمات این قسمت برای این است که اگر فردی هر تغییری در تقویم اعمال کرد از طریق ایمیل به شما اطلاع داده شود.
در این قسمت میتوانید انواع لینکها را برای تقویم خود داشته باشید و برای اشتراکگذاری یا تلفیقکردن، از آنها استفاده کنید.
خب آموزش تنظیمات هر تقویم در گوگلکلندر به پایان رسید و حالا شما تسلط کامل روی گوگلکلندر دارید و بهراحتی میتوانید از آن استفاده کنید. امیدوارم این سری آموزشها برای شما مفید باشد.
سری آموزشهای گوگلکلندر را میتوانید با استفاده از نقشه راه مطالعه کنید.