شما با استفاده از راهنمای نصب وردپرس در سیپنل هاستتان میتوانید وردپرس را نصب و راهاندازی کنید. وردپرس سیستم مدیریت محتوا است که با آن میتوانید محتوای سایت خورد را به خوبی مدیریت کنید و روی سایتتان قالب یا هر افزونهای که بخواهید را نصب کنید. حتی میتوانید محصولاتتان را به نمایش بگذارید و مطلب بنویسید و… همهی این کارها با کمک صفحهی پییشخوان وردپرس امکانپذیر است فقط کافیاست آن را نصب کنید. در قسمت قبل در مورد اجزای کنترلپنل هاست(سیپنل) صحبت کردیم و آموزش دادیم که چطور میتوانید از بخشهای کاربردی آن استفاده کنید. در این قسمت از آموزشها که راهنمای نصب وردپرس است میخواهیم در کنار هم وردپرس را روی کنترلپنل هاست خود نصب کنیم و وارد صفحهی پیشخوان وردپرس شویم.
خب از آنجایی که آموزشی طولانی را در پیش داریم سریعا میرویم سراغ اصل مطلب و با استفاده از تصاویر سعی میکنیم تمامی جزئیات را در راهنمای نصب وردپرس مطرح کنیم.
فهرست مطالب این آموزش:
۱. دانلود وردپرس فارسی
۲. آپلود وردپرس در سیپنل
۳. ایجاد پایگاهداده(دیتابیس)
۴. ایجاد کاربر برای پایگاهداده(دیتابیس)
۵. اتصال کاربر ایجادشده به پایگاهداده(دیتابیس)
۶. ثبتنام در وردپرس
۷. ورود به وردپرس
زمانی که دامنه سایتتان را در مرورگر جستجو کنید، تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد که فقط گفته است: “سرویس شما ایجاد شده است.” شما برای اینکه بتوانید در سایت خود محتوا بگذارید و مخاطب محتوای شما را ببیند باید وردپرس فارسی که یک سیستم مدیریت محتوا است را روی هاست خود نصب کنید تا زمانی که آدرس سایتتان را جستجو میکنید، محتوای سایت برای همه نمایش داده شود.برای نصب وردپرس ابتدا باید طبق تصویر زیر کلمهی “دانلود وردپرس” را در گوگل جستجو کنید یا از طریق سایت wordpress.org ، آخرین نسخهی وردپرس فارسی را دانلود کنید.
زمانی که وارد سایت وردپرس میشوید طبق تصویر زیر روی دکمهی “دریافت وردپرس فارسی” کلیک کنید.
بعد از اینکه فایل وردپرس فارسی را دانلود و ذخیره کردید باید وارد سیپنل شوید. راهنمای ورود به کنترل پنل(سیپنل) هاست
پس از اینکه وارد سیپنل هاست خود شدید باید از قسمت “files” روی گزینهی “file manager” طبق تصویر زیر کلیک کنید.بعد از اینکه روی گزینهی “file manager” کلیک کردید تعدادی پوشه را در صفحهی زیر مشاهده میکنید که باید روی پوشهی “public html” کلیک کنید.
خب همانطور که در آموزشهای قبل گفتیم این پوشه بسیار کاربردی است و اکثر کار ما با این پوشه است که در قسمت مدیریت فایل(file manager) قرار دارد.
زمانی که وارد پوشهی “public html” شدید تصویر زیر را مشاهده میکنید. در ابتدا که وارد این پوشه میشوید در آن فایلهایی قرار دارد که غیر ضروری هستند، پس در قسمت نوار بالای مخصوص صفحه “select all” را کلیک کنید و بعد گزینهی “delete” را بزنید.بعد از اینکه روی گزینهی “delete” کلیک کردید پاپآپ زیر برای شما نمایش داده میشود. باید تیک را بزنید و بعد دکمهی “confirm” را کلیک کنید.
زمانی که همه فایلها حذف شدند باید فایل وردپرسی که دانلود کردید را در سیپنل آپلود کنید. طبق تصویر زیر روی گزینهی “upload” کلیک کنید.
با توجه به تصویر زیر چهار مرحله دارید:
۱. روی دکمهی “select file” کلیک کنید و فایل فشرده وردپرس را که دانلود کردید از داخل فایلهای کامپیوتر خود انتخاب کنید.
۲. در این مرحله روند آپلود فایل را مشاهده میکنید.
۳. زمانی که آپلود انجام شود رنگ سبز را مشاهده میکنید.
۴. بعد از اینکه آپلود تمام شد روی گزینه بازگشت کلیک کنید.بعد طبق تصویر زیر فایل فشردهی وردپرس را در پوشهی “public html” مشاهده میکنید. باید روی فایل وردپرس کلیک راست کنید و روی گزینهی “extract” بزنید و طبق تصویر زیر آن را از حالت فشرده خارج کنید.
در پنجرهای که برای شما باز میشود گزینهی “extract file” را کلیک کنید و بعد از این که فایل از حالت فشرده خارج شد دکمهی “close” را بزنید.
همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید پوشهی “wordpress” از حالت فشرده خارج شده است. با کلیک روی این پوشه میتوانید فایلهای داخل آن را مشاهده کنید.
برای اینکه بتوانید راحتتر با پوشهها کار کنید باید همهی فایلهای داخل پوشهی وردپرس را به پوشهی “public html” منتقل کنید برای این کار باید طبق تصویر مراحل زیر را طی کنید:
۱. دکمهی “select all” را کلیک کنید تا همهی فایلها انتخاب شود.
۲. کلمهی “wordpress” را از آدرس انتخاب کنید و آن را پاک کنید.
۳. دکمهی“move files” را کلیک کنید.
۴.همانطور که میبینید همه فایلها به پوشهی “public html” منتقل شدهاند.
بعد از اینکه کار انتقال پوشهها انجام شد باید حتما حتما یک پایگاهداده ایجاد کنید تا بتوانید آن را به وردپرس خود متصل کنید تا تمام اطلاعات سایتتان در آن ذخیره شود. برای این کار باید دوباره به منوی اصلی سیپنل بازگردید و روی قسمت “MySQL & Databases” کلیک کنید.
همانطور که در تصویر زیر مشخص شده است باید نام پایگاهداده(دیتابیس) مورد نظر خود را در فیلد مشخص شده، بنویسید. هر نامی که بخواهید میتوانید برای دیتابیس انتخاب کنید و محدودیتی وجود ندارد فقط مهم است که آن را به خاطر بسپارید. بعد از اینکه نام موردنظر را در فیلد تایپ کردید دکمهی “create database” را کلیک کنید.اگر پایگاهداده(دیتابیس) بدون مشکل ایجاد شود پیام موفقیت آن طبق تصویر زیر برای شما نمایش داده میشود.
باید برای پایگاهداده(دیتابیس)، یک کاربر تعیین کنید که همان کاربر بتواند به دیتابیس دسترسی داشته باشد برای این کار باید طبق تصویر زیر یک نام کاربری و رمزعبور برای کاربر انتخاب کنید و در نهایت دکمهی “create user” را کلیک کنید.اگر کاربر، بدون مشکل ایجاد شود پیام موفقیت آن طبق تصویر زیر برای شما نمایش داده میشود.
۱. در قسمت “user” نام کاربری که در قسمت ۴ ایجاد کردید را انتخاب کنید.
۲. در قسمت “database” نام پایگاهدادهای که در قسمت ۳ ایجاد کردید را انتخاب کنید.
۳. دکمهی “add” را کلیک کنید.بعد از آن صفحهی زیر برای شما نماش داده میشود که میتوانید دسترسیهای کاربر به دیتابیس را مشخص کنید. در اینجا بهتر است ابتدا تیک “all privileges” را بزنید تا همهی گزینهها انتخاب شوند و بعد دکمهی “make changes” را کلیک کنید.
پس از آن پیام موفقیت اتصال کاربر به دیتابیس برای شما نمایش داده میشود.
هنوز کار شما با دیتابیس تمام نشده است و باید دیتابیس را در کدهای وردپرس تعریف کنید. نگران نباشید و مرحله به مرحله با ما پیش بروید.
باید دوباره به پوشهی “public html” برگردید و روی فایل “wp-config-sample.php” کلیک راست کنید و روی گزینهی “edit” بزنید.بعد از آن تصویر زیر را مشاهده میکنید که باید:
ابتدا کلماتی که در تصویر زیر مشخص شده است و زیر آنها خط کشیده شده را پاک کنید و بعد مراحل زیر را طی کنید:
۱. نام پایگاه دادهای را که ایجاد کردید را دقیقا در قسمت “database_name_here” تایپ کنید.
۲. نام کاربری که ایجاد کردید را دقیقا در قسمت “username_here” تایپ کنید.
۳. رمزعبوری که برای کاربر تعیین کردید را دقیقا در قسمت “password_here” تایپ کنید.
۴. درنهایت هم دکمهی “save changes” را کلیک کنید.
بعد از اینکه تغییرات را ذخیره کردید باید در مرورگر آدرس سایت خود را جستجو کنید و تصویر زیر را مشاهده خواهید کرد که باید آن را مطالعه کنید و روی دکمهی “بزن بریم” کلیک کنید.بعد از آن باید اطلاعات اتصال به پایگاه داده(دیتابیس) را در فرم این صفحه، طبق تصویر زیر، وارد کنید:
۱. نام پایگاه داده(دیتابیس): همان نامی است که برای پایگاه دادهی خود در قسمتهای بالا انتخاب و آن را ایجاد کردید.
۲. نام کاربری: همان نام کاربری است که در مراحل بالا ایجاد کردید و به پایگاه داده(دیتابیس) متصل کردید.
۳. رمزعبور: رمز عبور کاربر ایجاد شده برای پایگاه داده(دیتابیس) را باید وارد کنید.
در نهایت هم دکمهی “فرستادن” را کلیک کنید.زمانی ک وردپرس بتواند به پایگاه داده(دیتابیس) سایت شما متصل شود پیام زیر را مشاهده میکنید. باید روی دکمهی “راهاندازی نصب” کلیک کنید تا وارد مرحله بعد شوید.
در صفحهی بعد طبق تصویر زیر، فرم ثبتنام را مشاهده میکنید که باید اطلاعات را تکمیل کنید:
۱. عنوان سایت: عنوانی که برای سایت خود انتخاب میکنید بهتر است کوتاه باشد و همچنین طبق تصویر زیر، این عنوان در قسمت تبهای مرورگر برای کاربران شما نمایش داده میشود.
۲. نام کاربری: شما باید یک نام کاربری برای ورود به صفحهی کار وردپرس داشته باشید که باید آن را در این فیلد تایپ کنید.
۳.رمزعبور: این رمز عبور هم برای نام کاربری است که انتخاب میکنید و برای ورود به وردپرس آن را نیاز دارید.
نکته: نام کاربری و رمزعبوری که در این قسمت وارد میکنید را در جایی امن نگه دارید و آن را به خاطر بسپارید.
۴. ایمیل: ایمیل خود را باید در این قسمت وارد کنید.
۵. نمایش به موتورهای جستجو: زمانی که این تیک را بزنید از موتورهای جستجو درخواست میکنید که سایت شما را بررسی نکنند. در ابتدا که بر روی سایتتان محتوایی وجود ندارد و تازه میخواهید شروع به کار کنید بهتر است این تیک را بزنید و بعد از اینکه سایت شما برای نمایش به عموم آماده شد میتوانید از تنظیمات وردپرس، این تیک را بردارید.
در نهایت هم باید روی دکمهی “راهاندازی وردپرس” را کلیک کنید.
بعد از اینکه وردپرس برای شما بدون مشکل راهاندازی شد تصویر زیر را مشاهده میکنید که پیام “وردپرس فارسی نصب شد.” را برای شما نمایش میدهد.تبریک میگوییم شما توانستید وردپرس را برای سایت خود راهاندازی کنید.
باید برای ورود به وردپرس روی دکمهی “ورود” طبق تصویر زیر کلیک کنید. اما همیشه این دکمه را نخواهید داشت.
بنابراین دو راه دارید:
۱. صفحه ورود به پیشخوان وردپرس را در مرورگر خود بوکمارک کنید.
۲. آدرس domainname.ir/wp-admin (به عنوان مثال: puzzly.ir/wp-admin) را در مرورگر جستجو کنید تا صفحهی ورود به پیشخوان وردپرس سایتتان برای شما نمایش داده شود.
در تصویر زیر باید نامکاربری و رمزعبوری که در فیلدهای فرم ثبتنام در بالا وارد کردید را تایپ کنید و بعد دکمهی “ورود” را بزنید.بعد از اینکه وارد وردپرس شدید تصویر زیر را مشاهده میکنید که صفحهی پیشخوان وردپرس است.
در این آموزش که راهنمای نصب وردپرس بود با نصب و ورود به وردپرس آشنا شدید و در قسمت بعد در مورد افزونههای وردپرس صحبت خواهیم کرد.